۱۳۹۴ مرداد ۷, چهارشنبه

‫#‏ایران‬ - تعیین شعبه و رسیدگی مجدد به پرونده آتنا فرقدانی در دادگاه تجدید نظر

‫#‏ایران‬ - تعیین شعبه و رسیدگی مجدد به پرونده آتنا فرقدانی در دادگاه تجدید نظر

پرونده « آتنا فرقدانی» فعال مدنی و نقاش منتقد جهت رسیدگی مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال و پس از تعیین شعبه به
دادگاه این فعال مدنی پیش تر در روز سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ جهت رسیدگی به پرونده و تفهیم اتهام به همراه «محمد مقیمی» وکیل در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست «قاضی صلواتی» برگزار شد.
پس از گذشت حدود ۲۰ روز از برگزاری دادگاه، « آتنا فرقدانی» از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست «قاضی صلواتی» به تحمل ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شد که هفت سال و نیم آن طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی جدید قابل اجرا است.
وکیل وی در خصوص اتهامات انتسابی موکلش گفت: “اجتماع وتبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، توهین به مقام معظم رهبری، توهین به رئیس جمهور فعلی، توهین به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، توهین به ماموران زندان اوین و ضابطان حین بازجویی و انجام وظیفه، اتهاماتی بوده که از دادگاه به آتنا فرقدانی وارد شده است.”
این فعال مدنی و نقاش منتقد ۲۸ ساله پیش تر در یکی از طرح‌هایش، رای نمایندگان مجلس به محدودیت روش‌های کنترل تولید مثل را به نقد کشید.
«مایکل کاونا» نویسنده و کاریکاتوریست واشینگتن پست،نیز طی فراخوانی به منظور حمایت از« آتنا فرقدانی» و اعتراض به حکم صادره و تجدید نظر در حکم ۱۲ سال و نه ماه زندان از تمامی هنرمندان کاریکاتوریست جهان خواست با طراحی کاریکاتورهای اعتراضی در حمایت از «آتنا فرقدانی» موج شدیدی از اعتراضات خود را برپا کنند.
همچنین«کامیک ریفس» از تمام هنرمندانی که باور دارند این حکم ناعادلانه است خواست که ابزار هنری خود را بردارند و برای آتنا طرح بزنند.
پس از این فرخوان ها موجی از طراحی ها و کاریکاتورهای اعتراضی جهت حمایت از این فعال مدنی در فضای مجازی و رسانه ها منتشر شد.
«آتنا فرقدانی» پیش تر در اول شهریورماه ۱۳۹۳ از سوی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد و نزدیک به دو ماه در بند دو الف سپاه در زندان اوین حبس بود. او ۲۰ روز از مدت حبس خود را در سلول انفرادی سپری کرد. او همچنین در اعتراض به عدم دسترسی به وکیل، نداشتن تماس با خانواده و ادامه غیرقانونی حبس انفرادی ۲۰ روز اعتصاب غذا کرد.
این هنرمند پس از آزادی از زندان، ده نامه به نهاد‌ها و مقامات جمهوری اسلامی ایران نوشت تا از موارد نقض حقوقش در دوران بازداشت شکایت کند.
او نامه‌هایی به "رهبر جمهوری اسلامی ایران"، "ریاست جمهوری"، "مجلس شورای اسلامی"، "دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام"، "دادستانی کل کشور"، "ریاست کل دادگستری"، "دیوان عالی کشور"، "معاون زنان ریاست جمهوری"، "اداره کل زندان‌های استان تهران" و "رئیس زندان اوین" نوشته و به صورت شخصی و حضوری نیز شکایت خود را به برخی از این مراجع و همچنین برخی نمایندگان مجلس از جمله علی مطهری اعلام کرد.
با ارسال این نامه‌ها، هیچ کدام از این افراد و نهاد‌ها پاسخ و واکنشی به اعتراضات او نشان نداده‌اند.
دیدار خانواده کشته‌شدگان اعتراضات پس از انتخابات دروغین ۱۳۸۸ و زندانیان سیاسی، حضور در تجمعات اعتراضی جلوی زندان اوین و انتشار نقاشی‌های انتقادی از جمله دلایل بازداشت این فعال مدنی عنوان شده بود.
او چهار روز پس از بازداشت در شعبه دو دادسرای اوین تفهیم اتهام شد و اتهامات «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت کشور، تجمع و تبانی با افراد ضدانقلاب و فرقه ضاله (بهاییان)، توهین به نمایندگان مجلس از طریق مهارت نقاشی و توهین به مقام معظم رهبری و سپاه پاسداران و سه قوه» به او تفهیم شد.
این فعال مدنی گفته است که از او در رابطه با برگزاری یک نمایشگاه نقاشی با حضور برخی از فعالان سیاسی و خانواده‌های کشته‌شدگان سال ۸۸ و شهروندان بهایی٬ کشیدن کاریکاتوری از نمایندگان مجلس پس از تصویب «طرح افزایش باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» و دیوار نوشته‌هایی در اعتراض به اعدام بازجویی شده است.
آتنا فرقدانی در پی اعتصاب غذا، با وثیقه یک میلیارد و دویست هزار تومانی به صورت موقت و تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شده بود.
وی پس از یک دوره ی کوتاه از آزادی خود از زندان، با انتشار ویدیویی به شرح دوران بازداشت خود نسبت به هتک حرمت از سوی ماموران بند دو الف سپاه از طریق "بازرسی اهانت آمیز" ، "عریان کردن کامل وی در سلول"، :ضرب و شتم و فحاشی از سوی زندانبانان"، "نقض حریم شخصی در زندان اوین از طریق کار گذاشتن دوربین فیلم‌برداری در توالت و حمام"، "نوشتن لپ تاپ، تبلت و گوشی تلفنش در لیست توقیف لوازم شخصی و پس ندادن آن‌ها" اعتراض کرده بود.
او قبلاً در دوران بازداشت به خاطر رعایت نکردن حجاب کامل اسلامی در هنگام اعتصاب غذا و انتقال به بیمارستان تحت فشار بوده و پس از آزادی از زندان نیز از حق ادامه تحصیل محروم شده است.
تهدید‌ها و احضارهای تلفنی و غیرقانونی مقامات قضایی پس از آزادی از زندان از دیگر موارد نقض حقوق بشر در پرونده این فعال مدنی است.
این فعال مدنی پس از انتشار ویدیو در ۲۰ دی ماه ۱۳۹۳ به دادگاه انقلاب احضار و در آنجا از سوی یک مامور زن و یک مامور مرد، مقابل چشمان خانواده مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
وی درروز دوشنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۳ پس از گذشت یک ماه از بازداشتش دست به اعتصاب غذا زد که پس از انتقالش به بیمارستان و قبول انتقال وی به زندان اوین وی پس ازگذشت ۲۱روز اعتصاب غذای خود را شکست.
وی درروز ۱۷اسفند ماه ۱۳۹۳ به بند ۲-الف اطلاعات سپاه زندان اوین منتقل شد و هم اکنون در این بند منتظر رسیدگی پرونده از سوی دادگاه تجدید نظر می باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر